Alaquàs

30-11-2017

Alaquàs va organitzar l’activitat ‘Llibres Humans’, on representants del món de les arts (música, teatre, pintura, esports) van explicar la seva història i aprenentatge. A continuació es va realitzar una visita guiada al municipi i es va projectar un audiovisual sobre la trajectòria educativa de la localitat.

Albacete

30-11-2017

Albacete commemora el Dia de les Ciutats Educadores amb la projecció del documental “Camí a l’Escola” i la lectura del Manifest.

Alcàsser (España)

30/11/2017

Alcàsser organitza l’acte “Alcàsser Ciutat Educadora”, on es llegirà el Manifest dels Alcaldes i Alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Alcázar de San Juan

30-11-2017

A Alcázar de San Juan es va llegir el Manifest, es va realitzar un reconeixement a les associacions i entitats que col·laboren en l’educació dels ciutadans i es va fer un homenatge als docents recentment jubilats.

Alcoi

30-11-2017

Alcoi ha organitzat dues activitats relacionades amb l’Educació i la Salut, concretament centrades en el programa “Esmorzar Saludable”. Aquest projecte proposa la incorporació de jocs i contes com a eina efectiva per a instaurar i potenciar hàbits saludables d’alimentació des de les aules.

Alenquer

30-11-2017

Alenquer ha planificat les activitats següents per a commemorar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora:
- Exposició sobre les diverses activitats educatives no formals organitzades per l’Ajuntament
- Caminada guiada nocturna per la localitat, amb parada als monuments més emblemàtics
- Hissada de la Bandera de les Ciutats Educadores
- Publicació del Manifest per les xarxes socials del municipi per a reiterar el compromís de la vil·la amb el Dret a la Ciutat Educadora.

Documentos

Alfafar

30-11-2017

Alfafar va acollir la presentació dels projectes RECREA, Ciutat Educadora i un acte per la prevenció i intervenció per a la convivència. La jornada va finalitzar amb la lectura del Manifest.

Documentos

Almada

30-11-2017

Almada ha preparat un programa on destaca la presentació del llibre “Jovens em Foco 2016/17”, l’exposició de Ciutats Educadores, la lectura del Manifest i la presentació de la campanya #síciutateducadora.

Documentos

Alzira

30-11-2017

L’Ajuntament d’Alzira es va sumar al Dia Internacional organitzant diferents activitats lúdiques, convidant a la població a participar i a informar-se de què implica ser una Ciutat Educadora. A destacar, el programa de ràdio amb la participació de l’Alcalde i el Regidor d’Educació, on es va llegir el Manifest, i les activitats d’animació i tallers “La meua ciutat alegre” per al públic infantil.

Amadora

30-11-2017

En el marc de les commemoracions de la segona edició del Dia Internacional es van realitzar activitats a la Xarxa de Biblioteques Escolars en centres educatius d’educació infantil i primària.

Argamasilla de Calatrava

30-11-2017

La localitat d’Argamasilla de Calatrava ha dut a terme un programa molt variat d’activitats per fomentar l’educació ambiental, el coneixement del patrimoni, el diàleg inter-generacional, la mobilitat sostenible, la participació social i l’educació per la igualtat.

Documentos

Avilés

30/11/2017

La ciutat d’Avilés inicia la celebració del dia internacional amb la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores. La jornada inclou visites guiades al patrimoni de la ciutat i una activitat l'alumnat dels centres educatius presentarà què és una ciutat educadora.

Documentos

Badalona

30/11/2017

Badalona celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora al Conservatori Professional de Música, amb la conferència de J. Manuel del Pozo: “Badalona Ciutat Educadora: Principis i Reptes” i concert a càrrec dels alumnes del Conservatori.

Documentos

Barcelona

30-11-2017

Barcelona organitza un simposi sobre “El Dret Col·lectiu a l’Educació”. Amb l’objectiu de fomentar el diàleg i la reflexió en les organitzacions (ajuntaments, escoles, entitats d’oci i culturals) i millorar l’educació a la ciutat. El simposi s’estructura en dos dies. El 29 de novembre se centrarà en el dret a la ciutat educadora, estructurat en 3 blocs: cultura i participació, formació al llarg de la vida i gestió de la diversitat. El segon dia es dedicarà al dret col·lectiu a l’educació.
Barcelona celebrarà el Dia Internacional amb tot tipus d’actes com visites guiades, obres de teatre, tallers diversos, conferències, amb un especial èmfasi en la violència de gènere.
Més informació als programes adjunts.

Belo Horizonte

30-11-2017

Caminada amb la participació de més de 1.500 alumnes de 42 escoles, espectacles musicals i de dansa. Entrega de certificats per la participació al programa ‘Escoles Segures’.

Bilbao

30-11-2017

Bilbao s’uneix al Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb la lectura del Manifest per part dels estudiants que han rebut enguany la ‘Beca a l’Excel·lència Doña Casilda Iturrizar, Viuda de Epalza’.

Binissalem

30-11-2017

Binissalem celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb la Fira de l’Educació (30 novembre - 3 desembre), que consta d’activitats molt diverses: activitats infantils, rutes guiades, ponències i tallers, balls, concerts, taules rodones, activitats esportives, lectura pública del Manifest, etc. Per a més detalls consulteu el programa.

Documentos

Bolonia

30-11-2017

Bologna ha fet coincidir la celebració amb la Convenció dels Drets del Nen i ha organitzat un conjunt d’actes per a nens i adolescents. Per a més informació, consultar http://www.comune.bologna.it/cittaeducativa/percorsi/4328/93045/0/0 i http://www.comune.bologna.it/cittaeducativa/articoli/4480/93412/

Braga

30-11-2017

El 30 de novembre se celebra el Dia de les Ciutats Educadores i el municipi de Braga, que forma part de la Xarxa de Ciutats Educadores des de l’any 2000, s’unirà a aquesta iniciativa amb el desenvolupament d’una acció de compromís públic amb els principis de les Ciutats Educadores - #JoEmComprometoBra-ga2017. L’actuació del cor, la lectura del Manifest i dels principis de la Ciutat Educadora, i la intervenció de l’Alcalde i la Regidora, entre els actes previstos.

Burjassot

30-11-2017

A Burjassot el Dia Internacional es va celebrar amb diverses activitats: mosaics vius, jocs infantils, ponències, tallers formatius, un ple infantil i la presentació del ‘Catàleg de Burjassot Ciutat Educadora’. També es van presentar oficialment els pictogrames que s’han instal·lat als espais públics per ajudar a les persones amb autisme o altres problemes de comunicació.

Burgos

30-11-2017

Burgos ha preparat un programa d’activitats diverses en el marc de la Setmana Internacional de les Ciutats Educadores, del 27 al 30 de novembre. La programació s’ha desenvolupat al voltant de quatre eixos principals: Burgos com a ciutat de la solidaritat, de la innovació, de l’aprenentatge i ciutat creativa. Més informació al programa adjunt.

Documentos

Cadis

30-11-2017

L’Ajuntament de Cadis organitza una jornada on Julio Rogero Anaya (membre de l’Assemblea Ciutadana de Getafe i del col·lectiu Escuela Abierta) oferirà una conferència titulada 'El repte de construir una Ciutat Educadora'. Posteriorment tindrà lloc l’anàlisi i debat ‘Per una ciutat educadora' i es procedirà a la lectura del manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Documentos

Câmara de Lobos

30/11/2017

Inauguració de l’Exposició Itinerant de la Red Portuguesa de Ciutats Educadores a la Casa da Cultura.

Canovelles

30-11-2017

L’Ajuntament de Canovelles va adoptar el Manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2017 al ple del 30 de novembre.

Ceuta

30-11-2017

La Conselleria d’Educació i Cultura va commemorar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora programant visites familiars a institucions com el Parc de Bombers, el Museu dels Regulars o la seu d’Obimasa.

Chiclana de la Frontera

30-11-2017

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora a Chiclana, es va procedir a la lectura del Manifest. Més informació: https://www.chiclana.es/actualidad/detalle-de-noticia/articulo/manifiesto-del-dia-internacional-de-la-ciudad-educadora-2017/

Cieza

30-11-2017

Gala: “Cieza Ciutat Educadora”, amb la participació de Carlos Hué, qui va fer èmfasi en la importància de la participació infantil. La Gala va comptar amb altres actuacions (dansa, poesia, etc), així com la projecció del vídeo sobre “Cieza Ciutat Educadora “ i la lectura del Manifest.

Documentos

Ciudad Real

30-11-2017

Aquesta ciutat va organitzar diversos actes al llarg de la setmana del 30 de novembre: lectura del Manifest a l’inici de la sessió plenària, concerts didàctics sobre igualtat i una jornada de formació per a les famílies. Ciutat Real també està desenvolupant altres projectes de participació infantil i millora de la mobilitat.

Ciutadella

30-11-2017

Amb motiu del Dia Internacional, Ciutadella llegirà el Manifest de les Ciutats Educadores i organitza lectures inter-generacionals, així com les IV Jornades del Projecte de Ciutat, centrades en la convivència.

Colima

30-11-2017

En el marc del Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2017, el president municipal Héctor Insúa García va llegir el Manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Cosquín (Argentina)

30-11-2017

Aplaudiment col·lectiu a la banda infantil i juvenil de l’Escola Municipal de Música de Cosquín, per al programa “Concerts pedagògics”, que ha tingut lloc el 2017 (visites a les escoles d’educació primària de la ciutat).

Esquel

30-11-2017

1ª Trobada d’Experiències de l’Àrea d’Extensió Educativa de l’Ajuntament d’Esquel i lectura del Manifest del Dia Internacional a càrrec de l’alcalde. Projecció de curtmetratges sobre la definició de ciutat educadora.

Ferreries

30-11-2017

Adopció del Manifest al ple ordinari de l’Ajuntament. Commemoració del Dia Internacional amb un variat programa (activitats esportives i lúdiques, manualitats, jocs, etc) desenvolupat amb la col·laboració d’entitats ciutadanes.

Funchal

30-11-2017

La ciutat de Funchal inicia la celebració del Dia Internacional amb un aplaudiment als agents educatius. A continuació tindran lloc les activitats educatives Ser+.

Documentos

Gandía

30-11-2017

Presentació de la programació del Dia Internacional en roda de premsa, lectura del Manifest i espectacle musical participatiu.

General Alvear

30-11-2017

Acte oficial on es van fer públics els compromisos assumits per les diverses ciutats i es va llegir el Manifest. Jocs i activitats infantils relacionades amb l’alimentació saludable, els esports, l’ús de les xarxes socials i el reciclatge. També es van planificar activitats de nutrició saludable per a empleats municipals i un espai dedicat a la prevenció de la violència de gènere.

Gijón

30-11-2017

Gijón proposa un programa d’activitats molt variat entre el 27 i el 30 de novembre per commemorar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. A destacar les visites guiades, tallers, entregues de premis i conferències. Més informació al programa adjunt i a: https://educacion.gijon.es/page/18041-dia-internacional-de-la-ciudad-educadora

Girona

30-11-2017

La ciutat de Girona ha sumat diferents actes organitzant la 2a Setmana de la Ciutat Educadora. Durant la setmana, la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora s’ha emmarcat en un acte de reconeixement de la ciutadania per la seva aportació i contribució als valors de la ciutat educadora. Valors com la solidaritat, la participació, la convivència, la diversitat, les relacions intergeneracionals, el diàleg, l’empatia, el compromís, la transformació o la dignitat, que en el moment actual són especialment significatius. Més informació: www.girona.cat/ciutateducadora

Gondomar

30-11-2017

Entre les diverses activitats programades a Gondomar, destaca la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores i l’exposició dels treballs dels alumnes de diverses escoles del municipi. Més informació: http://www.cm-gondomar.pt/frontoffice/pages/278?news_id=1809

Guadalajara (México)

30-11-2017

Guadalajara ha preparat un gran nombre d’activitats al llarg del mes de novembre, com tallers de teatre, arts plàstiques, pantomima, música, educació ambiental, educació cívica i espais de lectura, entre d’altres. Per a més informació consulteu el programa adjunt.

Guarda

30-11-2017

Es procedirà a llegir el Manifest de les Ciutats Educadores a totes les escoles del municipi i es farà un aplaudiment d’un minut als Bombers en agraïment a la seva actuació a les campanyes d’incendis forestals de l’estiu passat.

Horizonte

30-11-2017

Horizonte ha organitzat un conjunt d’activitats per a la setmana de les ciutats educadores, de 27 de novembre a l’1 de desembre.
El programa inclou cursos, conferències i seminaris, visites a espais educatius i la “Trobada Regional de la Unió Nacional de Dirigents Municipals d’Educació”. Més informació al pdf adjunt.

L’Hospitalet de Llobregat

30-11-2017

L'Hospitalet de Llobregat ha organitzat reunions amb les Associacions de Mares i Pares de la Ciutat per a difondre el Manifest i compartir els compromisos de les famílies i els de la ciutat educadora.

La Vall d’Uixó

30-11-2017

La Vall d’Uixó ofereix diverses activitat als alumnes de la localitat: taller de teatre urbà, pedalejada i lectura del Manifest el dia 30 de novembre al matí. A la tarda s’han planificat degustacions i jocs tradicionals.

Documentos

Lagoa

30-11-2017

A Lagoa (Açores) es celebrarà el Dia Internacional amb visites culturals, tallers de patchwork de les Açores, entrega de premis als millors estudiants, visites guiades i exposicions. Lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores.

Documentos

León (México)

30-11-2017

La ciutat de León ha preparat una agenda amb activitats dirigides a diversos agents locals, actors de la comunitat educativa, universitats, empresaris, grups de joves, xarxes de dones, etc. A destacar, les conferències sobre “Educació Ciutadana” i “L’Escola com a espai de formació per a la Convivència”. Veure el programa per a més informació.

Documentos

Lleida

30-11-2017

Lleida ha programat un conjunt d’activitats molt diverses entre el 17 i el 30 de novembre per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. A destacar, el diàleg entre nens i l’alcalde, tallers i festes infantils, exposicions fotogràfiques, sessions plenàries i la lectura pública del Manifest. Més informació al programa adjunt.

Loulé

30-11-2017

Aplaudiment de la ciutat de Loulé als Bombers en ocasió del Dia Internacional. Als edificis municipals es procedirà a hissar la bandera de les ciutats educadores. Per a completar el programa d’activitats, del 23 al 30 de novembre els ciutadans disposaran de murals on escriure missatges d’agraïment.

Loures

30-11-2017

La programació de la ciutat de Loures inclou diverses actuacions per part dels estudiants de secundària i de l’Institut Professional de Transports. Més informació al programa.

Documentos

Málaga

30-11-2017

Màlaga proposa dos programes d’activitats, l’un dirigit als escolars i l’altre a la ciutadania.
Les activitats per al públic infantil són molt diverses: lectura del Manifest, tallers, espectacles de ciència, visites culturals, etc.
El programa per als ciutadans es basa en explicar què és una ciutat educadora i permet les aportacions d’opinions i testimonis sobre com millorar la ciutat. Més detalls al programa adjunt.

Manzanares

30/11/2017

La ciutat de Manzanares organitza una visita guiada pel casc antic de la població dirigida als alumnes de 6è de primària de les escoles del municipi on s’explicarà l’origen medieval de la ciutat i, d’aquesta manera, incentivar l’ús de la ciutat com a recurs educatiu.
També es presentarà el projecte “Manzanares pas a pas”.

Matosinhos

30-11-2017

La celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora segueix sent rellevant al municipi de Matosinhos. L’edició d’aquest any fa referència a la importància de l’equitat, la inclusió i igualtat d’oportunitats, condicions bàsiques per al desenvolupament i capacitació de ciutadans actius, flexibles i autònoms. Més informació al programa adjunt.

Documentos

Medellín

30-11-2017

A la ciutat de Medellín es durà a terme una activitat on els ciutadans escriuran sobre un mural el seu compromís amb la construcció de la Ciutat Educadora. L'acte també comptarà amb un registre fotogràfic.

Molina de Segura

30-11-2017

Molina de Segura va celebrar el Dia Internacional de les Ciutats Educadores amb un esmorzar saludable al col·legi d’ educació infantil i un acte de celebració que va incloure l’entrega de premis del concurs Camí Escolar Segur i Saludable i la lectura del Manifest per part de l’alcaldessa Esther Clavero Mira.

Montevideo

30-11-2017

El projecte nens, nenes i adolescents del Parlament Paritari va tenir lloc el 30 de novembre. Durant l’acte es va destacar la importància del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. L’objectiu del Parlament és promocionar espais públics que garanteixin el dret a la participació activa dels joves. Durant la jornada es va aprovar una moció per a promoure la igualtat de gènere. També es van organitzar tallers a les escoles de la ciutat per a difondre la Carta de Ciutats Educadores.

Montijo

30-11-2017

Montijo ha preparat un programa complet per al Dia Internacional, on destaquen visites guiades, activitats esportives, exposicions i actes de sensibilització. Més detalls al programa https://issuu.com/cmmontijo/docs/cidade_educadora_programa.

Móstoles

30-11-2017

Móstoles va celebrar el Dia Internacional de les Ciutats Educadores amb un acte on es va canviar una de les plaques d’una plaça de la localitat on el missatge “Prohibit jugar” es va substituir per una placa on es pot llegir “Juga respectant”. L’acte es va clausurar amb l’entrega de regals institucionals a nens, professors i la Directora del CEIP Andrés Torrejón, per part de l’Alcalde i la Regidora d’Educació.

Mutxamel

30-11-2017

En el marc de la celebració del Dia Internacional, Mutxamel va oferir un conjunt de tallers inter-generacionals de temes diversos com alfabetització, cuina, etc. També es van dur a terme activitats per a escolars amb l’objectiu de reflexionar sobre què és una ciutat educadora. Més informació al programa.

Documentos

Ontinyent

30-11-2017

El programa d’activitats a Ontinyent, del 23 al 30 de novembre, inclou tallers, conta-contes, teatre, visites guiades, seminaris i xerrades, etc.
Recolzament del Manifest al ple ordinari de l’Ajuntament per unanimitat.
Per a més informació consultar el programa i http://ciutateducadora.ajuntament-ontinyent.es/

Documentos

Oporto

30-11-2017

La ciutat de Porto ha planificat un conjunt d’activitats divers per a nens (música, dansa, escultura, esports, etc), així com activitats de foment de la lectura i de divulgació del patrimoni, entre d’altres.

Documentos

Ordizia

30-11-2017

Ordizia va concedir un reconeixement al grup Ordiziarrock Ordiziako Trobadore Alaiak per la seva tasca en la inclusió social i va procedir a la lectura del Manifest. L’acte també va incloure actuacions musicals.

Orihuela

30/11/2017

Orihuela procedirà a la lectura del Manifest per part de l’Alcalde i a l’emissió d’un vídeo representatiu dels projectes duts a terme per l’Ajuntament d’Orihuela com a ciutat educadora.

Palafrugell

30-11-2017

Palafrugell inicia un procés participatiu per definir les prioritats ciutadanes en la construcció de la Ciutat Educadora (arbre dels desitjos).

Documentos

Paredes (Portugal)

30-11-2017

En el marc del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, el municipi de Paredes va realitzar un homenatge a personalitats de l’àmbit de l’educació no formal que treballen diàriament a la localitat.

Documentos

Pergamino

30-11-2017

L’acte de celebració del Dia Internacional va incloure l’entrega del premi ‘Poné tu proyecto en acción’, un aplaudiment col·lectiu i el reconeixement al ‘Taller Protegido’, entitat que posa en funcionament principis educadors com la inclusió, i la lectura del Manifest.

Playa del Carmen

30-11-2017

Playa del Carmen prepara una exposició sobre els programes adscrites a l’AICE:
- Orquestra Simfònica Infantil i Juvenil
- Programa integral de reciclatge
- Programa de foment de l’esport
- Programa unides i en moviment
- Protecció i conservació de tortugues marines
- Programa justícia cívica comunitària

També s’ha previst una presentació de Playa del Carmen com a ciutat educadora. Més informació al programa adjunt.

Pontevedra

30-11-2017

Amb motiu del Dia Internacional, Pontevedra va organitzar un acte de reconeixement a la figura del mestre, amb la presencia de professors en actiu i jubilats i alumnes de primària. L’acte va incloure un aplaudiment d’agraïment al professorat i la lectura del Manifest.

Póvoa de Lanhoso

30-11-2017

Póvoa de Lanhoso ha previst un conjunt d’activitats entre el 27 i el 30 de novembre: exposicions, actuacions musicals, seminaris, lectura pública del Manifest i reconeixement a les institucions que contribueixen a la creació d’una ciutat educadora, entre d’altres. Per a més informació consulteu el programa.

Documentos

Rennes

30-11-2017

La ciutat de Rennes celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora el 30 de novembre amb gran nombre d’actes i projectes. Per exemple, una trobada inter-generacional entre els nens d’un centre d’oci i una residència de la tercera edat, un taller amb alumnes de preescolar i de llengua de signes, etc. Totes les activitats es publicaran a: metropole.rennes.fr.

Río Cuarto

30-11-2017

Río Cuarto va programar una agenda amb diverses activitats al llarg del mes de novembre, com el desenvolupament de la III Trobada de Ciutats Educadores Argentines i on es va constituir la Xarxa Argentina de Ciutats Educadores - RACE -. La trobada va incloure una conferència a càrrec de l’Arquitecte Andrés Borthagaray sobre urbanisme inclusiu i la presentació d’una mostra d’experiències educadores de diverses ciutats argentines emmarcades als eixos del pròxim Congrés de l’AICE. Quarta edició del Parlament Estudiantil, amb la participació d’estudiants de secundària.

Ripoll

30-11-2017

Ripoll va organitzar diverses activitats: lectura de contes, passejos educatius, tallers inter-generacionals i exposicions. També es va procedir a la recollida opinions sobre què cal millorar i què és encertat a la localitat.

Documentos

Rivas Vaciamadrid

30-11-2017

El mes de novembre Rivas Vaciamadrid ha organitzat diverses campanyes per l’educació en la igualtat, els drets de la infància, l’esport educatiu i contra la violència de gènere.

Rosario

30-11-2017

La celebració del Dia Internacional a Rosario tindrà com a activitat central un pícnic nocturn. Es farà un reconeixement a la tasca de les organitzacions i col·lectius que participen en la construcció de Rosario com a Ciutat Educadora. El programa també inclou activitats com fires i tallers de salut, lectures públiques i visites guiades. Més informació al programa i vídeo adjunts

Sagunto

30-11-2017

Sagunt com a Ciutat Educadora es va sumar a la celebració del Dia Internacional amb una Jornada de portes obertes al conservatori professional de música i diverses actuacions musicals.

Saint Étienne du Rouvray

30/11/2017

La ciutat de Saint Etienne du Rouvray promou diverses iniciatives com tallers de dansa urbana, l’exposició interactiva “Ser humà – viure junts” així com actuacions al carrer (Place au café).

San Bartolomé de Tirajana

30-11-2017

San Bartolomé de Tirajana s’uneix a la celebració del Dia Internacional reiterant la seva aposta per constituir una Ciutat Educadora amb la difusió del Manifest a través de les xarxes socials.

San Francisco (Argentina)

30-11-2017

La celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora a San Francisco va tenir lloc al Jardí Botànic i al Superdomo. Durant al trobada es van difondre les múltiples acciones educatives realitzades per institucions d’educació formal, no formal i informal de la localitat.

San Justo (Santa Fe)

30-11-2017

A San Justo, es van concedir distincions als integrants del ‘Programa Municipal Acompanyar’, format pel sistema educatiu municipal, projectes veïnals, de beques d’estudi, d’educació nutricional, i programes de prevenció d’addiccions, clubs d'emprenedors, etc.

Documentos

Sant Boi de Llobregat

30-11-2017

La jornada del Dia Internacional a Sant Boi començarà amb la lectura pública del Manifest per part de l'Alcaldessa. A continuació es presentaran experiències inspiradores sobre la relació escola-família. L'acte conclourà amb la presentació de Jordi Collet, professor de Sociologia de la Universitat de Vic i la intervenció de la Tinent d'Alcalde de Ciutat Educadora al municipi.

Documentos

Sant Just Desvern

30/11/2017

Sant Just Desvern proposa una activitat dirigida als alumnes de sisè de primària i primer d’ESO on es treballaran els valors de la convivència. A la tarda, tallers i jocs infantils. La jornada finalitzarà amb la lectura del Manifest al ple municipal.

Documentos

Santa Coloma de Gramenet

30-11-2017

Santa Coloma de Gramenet ha celebrat el Dia Internacional amb una trobada sobre el Dret a la Ciutat Educadora, un taller sobre el paper de la ciutat en l’educació i un espectacle musical.

Documentos

Santa Cruz de Tenerife

30-11-2017

Santa Cruz de Tenerife reafirma el seu compromís amb l’esportivitat en totes les competicions que se celebrin a la localitat. Per aconseguir aquest objectiu, alumnes de cinc instituts de Secundària de la capital –un per districte- van elaborar un manifest de coresponsabilitat que impliqui esportistes, professors, monitors entrenadors, pares, mares i espectadors. Aquest manifest es va fer públic coincidint amb la celebració del II Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Santa Maria da Feira

30-11-2017

Homenatge als bombers: aplaudiment solidari.

Documentos

Santarém

30-11-2017

Santarém s’afegeix a la celebració del Dia Internacional amb activitats dirigides a grups escolars com l’elaboració d’un document amb l’aplicació d’algun dels principis de les Ciutats Educadores a la localitat, o el projecte “Avui sóc Alcalde”, que té per objectiu acostar la tasca dels regidors a l’alumnat. Més detalls al programa.

Documentos

Santiago de Compostela

30-11-2017

Lectura del Manifest dels Alcaldes i Alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

São Bernardo do Campo

30-11-2017

Per a reafirmar el seu compromís amb els principis de les Ciutats Educadores, el municipi de Sao Bernardo celebra el Dia Internacional amb una sèrie d’activitats que tenen per objectiu visibilitzar la feina realitzada per les 482 ciutats de 36 països membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). També es difondrà la carta de les Ciutats Educadores, que guia les accions desenvolupades i les polítiques públiques, a més de fomentar l’intercanvi de propostes entre les ciutats que formen part de l’AICE.

Sao Carlos

30-11-2017

Amb motiu del Dia Internacional, São Carlos ha organitzat una activitat a la biblioteca municipal el dia 30 de novembre així com una filmació aplaudint a la ciutat educadora.

Segovia

30-11-2017

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, l’Ajuntament de Segovia ha entregat set reconeixements ‘Segovia Ciutat Educadora 2017’ a col·lectius i persones particulars. L’objectiu dels reconeixements és crear consciència de la importància de l’educació en la ciutat i visibilitzar la feina realitzada, en l’àmbit de l’educació formal o no formal.

Sesimbra

30-11-2017

Hissada de la bandera de les Ciutats Educadores i aplaudiment col·lectiu amb la participació de desenes d’estudiants, professors, edils i ciutadans. Alumnes de diversos col·legis van exposar els projectes relacionats amb els principis d’una ciutat educadora que es duen a terme a les seves escoles.

Setúbal

30-11-2017

Setúbal iniciarà la celebració del Dia Internacional amb la lectura pública del Manifest per part de l'Alcalde. S'hissarà la bandera de les Ciutats Educadores i es farà un aplaudiment col·lectiu a les escoles del municipi en agraïment de la seva contribució a la creació d'una ciutat educadora. També hi haurà una campanya de promoció i divulgació de la xarxa de ciutats educadores i dels principis de la Carta de Ciutats Educadores, entre d'altres activitats. Més informació al programa.

Documentos

Sevilla

30-11-2017

Amb motiu de la Celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, Sevilla programa un conjunt d’activitats. A destacar, les visites guiades a l’Ajuntament, dirigides al públic en general.

Silves

30-11-2017

Caminada dirigida al públic sènior i als escolars del municipi. Distribució de publicacions sobre els centres d’ensenyament de la localitat.

Sobral de Monte Agraço

30-11-2017

En el marc del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, el municipi de Sobral de Monte Agraço reforça el seu compromís amb considerar localitat com un territori educatiu on tots els agents són educatius, i amb un paper fonamental en el desenvolupament dels individus, dins i fora de l’àmbit escolar, en col·laboració amb les diverses entitats existents a la comunitat. En aquest context, la localitat reafirma el seu compromís a través del Manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Sunchales

30-11-2017

Dins del marc de la celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, el municipi de Sunchales va dur a terme una jornada recreativa per als alumnes de quart d’educació primària del col·legis de la ciutat. La iniciativa, amb el nom de “Àvies en EducAcció” va tenir per objectiu crear un espai on les persones grans fessin partícips als més petits dels seus coneixements.

Tarazona

30-11-2017

Amb motiu del Dia Internacional, a Tarazona el Manifest va comptar amb el suport de tots els grups parlamentaris al ple ordinari del 29 de novembre.

Terrassa

30-11-2017

A set escoles municipals (tres escoles bressol, dues d'educació especial, l'Escola d'Art i Disseny i l'Escola de Música) un membre de la comunitat educativa del centre (professorat, alumat i/o famílies) va fer lectura del Manifest del Dia Internacional. Exposicions, jocs i un concert van completar la jornada.

Documentos

Tomelloso

30/11/2017

La ciutat de Tomelloso emetrà un programa radiofònic en directe, des del Teatre Municipal, amb la participació d’alumnes de 4rt d’ESO i 1r de batxillerat de la població.
El programa inclourà entrevistes a persones de rellevància a l’àmbit municipal amb la finalitat de difondre el rol educatiu dels agents socials i la societat civil.
L’Alcaldessa procedirà a la lectura del Manifest al llarg del programa.

Torres Vedras

30-11-2017

Torres Vedras ha preparat diverses iniciatives per a celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, més informació al programa i a http://www.cm-tvedras.pt/agenda/detalhes/78039/

Documentos

Valdemoro

30-11-2017

En aquesta ciutat edils dels diferents grups polítics que conformen la Corporació municipal van llegir el Manifest. Es va reconèixer la trajectòria de tres institucions educatives locals: l’Escola Comarcal Arzobispo Morcillo, el Centre d’Educació de Persones Adultes Hermanos Correa i els Tallers del Centre Municipal de la Tercera Edat.

Valongo

30-11-2017

Hissada de la bandera commemorativa del Dia de les Ciutats Educadores. Lectura pública del Manifest. Aplaudiment col·lectiu de reconeixement als Bombers Voluntaris de Valongo i Ermesinde.

Vila Franca de Xira

30-11-2017

El municipi de Vila Franca de Xira commemorarà el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb l’entrega de premis al mèrit escolar i activitats organitzades pels serveis educatius municipals i altres entitats locals.
El programa d’activitats inclou actes de sensibilització amb la diversitat, visites guiades, presentacions de llibres i activitats de foment de la lectura i la poesia i activitats esportives, entre d’altres.

Documentos

Vila Nova de Famalicão

30-11-2017

Lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores, aplaudiment col·lectiu i hissada de la Bandera de les Ciutats Educadores. Actuació de la Tuna Sènior. La celebració conclourà amb la nit de contes i poesia.

Documentos

Vila Real (Portugal)

30-11-2017

El municipi de Vila Real commemora el Dia Internacional de les Ciutats Educadores amb la hissada de la Bandera de la Xarxa de Ciutats Educadores, la lectura del Manifest i un Aplaudiment per a cridar l’atenció sobre la inclusió social, entre d’altres.

Vila-real

30/11/2017

Vila-Real ha preparat diverses iniciatives per a commemorar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora: presentació d’un centre d’intercanvi de coneixement, recital de poesia i altres actuacions. També es procedirà a la lectura del Manifest.

Villena

30-11-2017

Villena va celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb una recepció oficial al saló de plens del consistori, on es van reunir entitats veïnals, associacions i altres grups relacionats amb l’educació. La jornada va comptar amb la intervenció de l’actor i professor Fernando Ripoll, que va oferir una xerrada des de l’art, per educar des de l’emoció.

Vitória (Brasil)

30-11-2017

La ciutat de Vitória acull un gran ventall d'activitats al llarg del mes per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. A destacar, seminaris educatius, exposicions, obres teatrals, taules rodones sobre temes diversos com la violència de gènere, LGTB, etc.

Vitoria-Gasteiz

30-11-2017

L’ajuntament de Vitoria va celebrar el dia de la Ciutat Educadora amb la lectura del Manifest per part de tots els grups polítics, que s’aprovarà com a resolució al ple ordinari de desembre. Per a més informació: https://www.youtube.com/watch?v=f3M0lVEdvKY&feature=youtu.be

Zaragoza

30-11-2017

La celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora a Saragossa inclou la lectura del Manifest, actuacions musicals, un ple infantil municipal i diàlegs sobre la Ciutat Educadora, amb un èmfasi sobre el potencial de la ciutat com a espai d’aprenentatge per a tots i en totes les etapes vitals, entre altres actes. Més informació al programa.

Documentos

València

07-11-2017

El programa d'activitats de València inclou gran varietat d’actes al llarg de la setmana del 27 de novembre al 3 de desembre: jornades de portes obertes, exposicions, tallers i conferències, entre d'altres. En el marc d'aquesta celebració s'ha previst una jornada de diàlegs sobre l'educació i la sobirania alimentària, on es presentaran experiències d'interès. Informació detallada als programes i a http://educacio-valencia.es/valencia-ciudad-educadora/ i http://universitatpopular.com/altres/la-up-participa-activament-la-setmana-la-ciutat-educadora/

  • AICE
  • Associació Internacional de Ciutats Educadores.
  • Avinyó 15, 4a planta, 08002 Barcelona.
  • Tel +34 933 427 720
  • edcities@bcn.cat
  • Ver mapa