Lomé

15 d'octubre - 30 de novembre de 2016

La capital de Togo va proposar dues activitats de sensibilització a la comunitat. D'una banda, una activitat que va abordar la necessitat de la gestió comuna i una bona salubritat de l'espai públic donant especial importància a la corresponsabilitat de la comunitat en el seu manteniment. De l'altra, Lomé va dur a terme una campanya de registre dels nounats de la ciutat per tal de fer possible que puguin accedir als serveis públics i esdevinguin ciutadans de ple dret.

Ciudad Real

20 d'octubre -30 de novembre de 2016

Les celebracions del Dia Internacional van començar amb la inauguració de l’exposició Ciutats Educadores: Accions Locals, Valors Globals (20 d’octubre – 9 de novembre) i el posterior treball de l’alumnat dels centres educatius locals al voltant dels principis de la Carta de Ciutats Educadores. El dia 30 va tenir lloc un Ple Infantil en el consistori en el transcurs del qual l’Alcaldessa de Ciudad Real, Sra. Pilar Zamora, va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores.

Barcelona

9-30 de novembre de 2016

Barcelona va preparar un programa amb tot tipus d'activitats al llarg del dia 30 de novembre a l'Hospital de Sant Pau. Com a preparació de la jornada, al llarg de tot el mes de novembre hi va haver el programa de conferències "Ciutats + humanes".

Sant Boi de Llobregat

30 d'octubre de 2016

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va organitzar el passat 30 d'octubre el Fòrum de l'Educació Local; una oportunitat per al diàleg del professorat, professionals de l'educació i famílies al voltant de la innovació educativa.

Lleida

1-30 de novembre de 2016

Amb motiu del Dia Internacional, Lleida va programar tot tipus d’actes al llarg de novembre; actes com les reunions dels membres del Consell de la Infància i l’Adolescència i dels experts de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència, una trobada amb el pedagog italià Francesco Tonucci, actes a ludoteques i centres de dia, presentacions de llibres, concerts, exposicions, la instal•lació al carrer d’un arbre de la Ciutat Educadora, etc.

Maó

1-30 de novembre

Durant el mes de novembre es van dur a terme varis actes com ara la presentació de projectes educatius, actes contra la violència de gènere [25/11], la celebració de la convenció dels drets de la infància, un acte que va remarcar el caràcter de Maó com a ciutat d'acollida per a persones refugiades, la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores, etc.).

Mislata

1-30 de novembre de 2016

L'Ajuntament de Mislata, conjuntament amb l'Associació Solidarykids, va organitzar la iniciativa "Posa't al meu lloc", un projecte solidari destinat a recollir calçat en els centres escolars de la ciutat per a ser enviat a la zona d’Epiros (Grècia) per satisfer les necessitats dels refugiats sirians que allí es troben. El projecte va comptar també amb una acció de sensibilització dirigida al públic infantil i juvenil. La iniciativa va finalitzar el 30 de novembre amb l'acte de celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Guadalajara

1-30 de novembre de 2016

La capital de Jalisco va preparar activitats de difusió de la Carta de Ciutats Educadores, tallers de teatre que abordaren temes i valors com ara la convivència i la tolerància, mostres de tradicions locals, actuacions musicals, accions de sensibilització ecològica, iniciatives de foment de la lectura entre població de totes les edats, etc.

León

4-30 de novembre de 2016

León va preparar un programa amb activitats com la celebració del Dia dels morts, el Festival Internacional de Cinema de León, el Danzón, Manos leonesas, el nomenament de promotors ciutadans, un Fòrum Educatiu, un concurs d'oratòria, una desfilada, el Dia Nacional del Llibre, la celebració del Dia de la Infància, una visita als horts escolars i al Museu Verd.

L’Hospitalet de Llobregat

15-30 de novembre de 2016

L'Hospitalet de Llobregat va celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora organitzant diversos actes del 15 al 30 de novembre en el transcurs dels quals es va recordar la figura de la pedagoga Marta Mata. El programa va incloure una reunió de la Xarxa Aprenentatge-servei de la RECE, concerts, exposicions, conferències, etc.

Documentos

Illescas

21 de novembre de 2016

L'Ajuntament d'Illescas va posar a disposició dels centres escolars l'activitat "Aprèn Anglès a través del Teatre" a la Casa de la Cultura d'Illescas.

Nàquera

22 de novembre - 1 de desembre de 2016

Nàquera va preparar un programa amb activitats tan diverses com el Concurs de dibuix Nàquera Neta – en el que va participar l’alumnat del Centre d’Educació Primària Emili Lluch i en el que el dibuix guanyador es va convertir en el cartell de la campanya- una jornada de portes obertes al Consistori, espectacles de Teatre, etc.

Mataró

22 de novembre - 1 de desembre de 2016

L'Alcalde va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores en la reunió del plenari del Consell d'Infants de la ciutat que va tenir lloc el 22 de novembre. Posteriorment, l'1 de desembre es va llegir i es va votar l'adhesió al Manifest en el Ple Municipal.

Torí

23-27 de novembre de 2016

La ciutat de Torí va incorporar al programa del Dia Internacional de la Ciutat Educadora les activitats del Festival de l'Educació que se celebraren a la capital piemontesa del 23 al 27 de novembre

Olot

23-30 de novembre de 2016

Olot va donar el tret de sortida de les celebracions del Dia Internacional amb el Congrés de Fires de Catalunya (23-24/11) i les va continuar amb actes com una Passejada amb Bicicleta per la Ciutat (25/11), les IV Jornades de conservació de Flora i Funga (28-30/11), una actuacions teatral sobre Les quatre estacions (29/11), una jornada de formació dels treballadores de les Escoles Bressol Municipals(29/11), una Trobada de la Comissió d’estudiants del Consell Escolar Municipal (30/11), una reunió del Consell de la Infància d’Olot (30/11), xerrades, presentacions de llibre, reunions de clubs de lectura, projecció de pel·lícules, etc.

Documentos

Vila Verde

23-30 de novembre de 2016

A Vila Verde el Dia Internacional es va celebrar amb un butlletí commemoratiu i una sessió de divulgació de les tècniques de mapejament del Projecte Riu per a alumnes d'educació secundària.

La Vall d’Uixó

27-30 de novembre de 2016

La Vall d’Uixó va organitzar activitats tant el 27 de novembre com el 30 de novembre. El 27 es va projectar el film “Camino a la escuela”. El 30 de novembre es va organitzar un Taller de Grafittis per alumnes d’educació secundària. També hi va haver una sessió del Consell de la Infància al saló de plens de l’Ajuntament. Finalment, a la tarda es va preparar l’activitat “Juguem al Carrer” al voltant dels centres educatius.

Playa del Carmen

27 de novembre de 2016

Els treballadors de varies àrees municipals van sortir al carrer per informar a la ciutadania sobre el treball educatiu que realitzen així com també els projectes del Pla d’acció municipal 2017. Paral·lelament, hi va haver vàries activitats de sensibilització mediambiental com ara la neteja de la platja de la ciutat, sessions de les accions de reciclatge Reciclaton i Kilo Verde y un acció de rescat i cura de tortugues.

Penalva do Castelo

27-30 de novembre de 2016

Penalva do Castelo va centrar la seva atenció en les activitats de coneixement del patrimoni per a persones amb discapacitat visual i en la detecció d'aquells obstacles que dificulten la visita per part d’aquestes persones.

Colima

27 de novembre de 2016

El president municipal de Colima va llegir públicament el Manifest de les Ciutats Educadores en un acte que v tenir lloc el 27 de novembre a l'Ajuntament de la ciutat. Altres activitats de la jornada van ser la Via Recreativa i un taller de sensibilització sobre la discapacitat.

Rennes

28-29 de novembre de 2016

Rennes va preparar un programa en què destacaren una taula rodona de ciutats membres, la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores, la presentació del projecte educatiu local a càrrec de l'Alcaldessa de Rennes, una conferència sobre el paper de la infància a la ciutat, una visita d'estudi a l'eco-barri de la Courrouze, etc.

Horizonte

28-30 de novembre de 2016

La Setmana de la Ciutat Educadora d’Horizonte va incloure actes per a tots els públics. Així, les escoles i centres d'educació infantil van treballar el concepte/idea de compromís ciutadà (28/11); en diverses places i equipaments públics es va difondre el concepte de Ciutat Educadora. El 29 de novembre va tenir lloc un Fòrum Intersectorial Horitzó Ciutat Educadora en què van participar les administracions locals sortint i entrant i altres actors socials de la ciutat. L'acte va concloure amb la signatura d'un Pacte de la Ciutat Educadora per part de l'Alcalde i de la resta de membres del nou equip municipal. Finalment, el 30 de novembre es va inaugurar la mostra "Horitzó, Ciutat Educadora".

Sant Feliu de Llobregat

28 de novembre de 2016

L'Alcalde de Sant Feliu de Llobregat va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores a la sessió plenària de novembre de l'Ajuntament de Sant Feliu. Paral·lelament, l'alumnat de l'Aula Sant Feliu i de l'Escola d'Adults participaren en un acte simbòlic de plantació d'un arbre de la pau (Ginko Biloba, arbre supervivent de l'atac atòmic d'Hiroshima).

Benetússer

28 de novembre de 2016

Les regidories de Joventut i Educació de Benetússer vanorganitzar un concurs de grafittis en els centres educatius del municipi amb el qual es pretenia treballar els valors de Ciutat Educadora.

Girona

28 de novembre de 2016 - 9 de desembre de 2016

Girona va enmarcar la celebració del Dia Internacional en la Setmana de la Ciutat Educadora. Del 28 al 9 de desembre es van organitzar vàries activitats: la exposició itinerant de l'AICE (28/11 a 9/12), una reunió de les ciutats membre de l’AICE de les comarques gironines (29/11), la constitució del Consell de la Formació Professional i Ocupacional de Girona (29/11), l’acte de celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora (30/11) , una jornada de conferències sobre Ciutat - Educació - Democràcia Local (1/12).

Canovelles

29 de novembre de 2016

L'Auditori Can Palots van acollir la inauguració de l'exposició "Canovelles Ciutat Educadora, una mirada retrospectiva" el proper 29 de novembre. En el marc de l'acte, es va procedir a la lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores.

Vitòria-Gasteiz

30 de noviembre de 2016

Lectura del Manifest de les Ciutats Educadores. Conferència "Ciutat Educadora y segregació escolar".

Gijón-Xixón

30 de noviembre de 2016

On occasion of the International Day, Lleida programmed events all along November such as Meetings of the Council of Childhood and Youth and the Observatory of Childhood and Youth, a Meeting of the Italian pedagogue Francesco Tonucci, presentations of books, concerts, exhibitions, the set-up of a Tree of the Educating City, etc.

Ciutadella

30 de novembre de 2016

Ciutadella va celebrar el Dia Internacional amb un acte a la Plaça de la Catedral durant el qual la Batlessa de la ciutat, Sra. Joana Gomila, va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores i es va presentar un vídeo sobre els drets dels Infants en la gravació del qual han participat els infants de la ciutat. L’acte va acabar amb una actuació musical.

Castelló

30 de novembre de 2016

Castelló va celebrar el Dia Internacional amb el llançament d’un Ple Infantil del Consell Municipal, la pintada d’un mural a la Plaça Major i un acte d’homenatge als i a les mestres jubilats de la ciutat.

Gandia

30 de novembre de 2016

Lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores.

Alcoi

30 de novembre de 2016

Lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores a càrrec d'alumnes dels centres d'educació secundària de la ciutat.

Sabadell

30 de novembre de 2016

Reunió del Consell d’entitats Ciutat i Escola en el transcurs del qual es va llegir el Manifest de Ciutats Educadores.

Albacete

30 de novembre de 2016

Albacete va organitzar una projecció de la pel·lícula “Camí a l’escola” a la Filmoteca municipal. En el mateix acte, es va llegar el Manifest de les Ciutats Educadores.

Saha-gu

30 de novembre de 2016

Visita d'estudi de les ciutats membres coreanes al projecte de renovació del barri cultural de Gamcheon (Saha-gu). Aquesta iniciativa va ser una de les 3 experiències guanyadores de la primera edició del Premi Ciutats Educadores.

Loulé

20-30 de novembre de 2016

El programa d'activitats de Loulé va incloure conferències, cinefòrum, concerts, mostres, etc.

Documentos

Río Cuarto

30 de novembre de 2016

El Consell Municipal de Rio Cuarto va declarar el 30 de novembre com a Dia Internacional de la Ciutat Educadora d’interès legislatiu, educatiu i social.

Màlaga

20-30 de novembre de 2016

El programa de celebració del Dia Internacional a Màlaga incorporava activitats tan diverses com ara la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores, un ple escolar, un circuit sensorial, un taller d'arquitectura, un concert, etc.

Documentos

Pilar

30 de novembre de 2016

Les Escoles Municipals van organitzar una jornada de portes obertes en el transcurs de la qual els professors i els alumnes mostraren el seu treball. A la Casa de la Cultura, els alumnes d’un taller van ensenyar les seves obres. Finalment, al centre de Pilar hi va haver una activitat de sensibilització sobre les discapacitats per a un públic infantil.

Binissalem

30 de noviembre de 2016

Debat al voltant del projecte Binissalem, Ciutat Educadora

Figueres

30 de novembre de 2016

Lectura Pública del Manifest de les Ciutats Educadores

Parets del Vallès

30 de novembre de 2016

Parets del Vallès va preparar una àmplia oferta d’activitats per al Dia Internacional: mostra de fotografies que il•lustren els principis de la Carta de Ciutats Educadores, lectura del Manifest de les Ciutats Educadores, una dinámica participativa als centres escolars, activitats de lleure, etc.

Villena

30 de novembre de 2016

La celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora a Villena va incloure un acte de reconeixement als agents educatius i sociosanitaris de la ciutat, la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores i una conferència plenària.

Valdepeñas

30 de novembre de 2016

Lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores

Bilbao

30 de novembre de 2016

Lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores a càrrec de quatre alumnes amb un expedient destacat.

Vila-real

30 de novembre de 2016

Lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores.

Valdemoro

30 de novembre de 2016

Lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores.

Albufeira

30 de novembre de 2016

El Dia Internacional es va celebrar a Albufeira amb la Presentació de la pel•lícula "Quan sento que ja vaig ser" i una sessió de cinefòrum.

Azambuja

30 de novembre de 2016

Donada la proximitat de les festes de Nadal, Azambuja va programar tallers de construcció i guarniment d’arbres de Nadal als carrers dels diferents centres urbans d’Azambuja. Així mateix, es va organitzar una mostra artística nadalenca.

Câmara de Lobos

30 de novembre de 2016

En el marc de la celebració del Dia Internacional de Câmara de Lobos, es van presentar vàries bones pràctiques de la Ciutat.

Bolònia

19-30 de novembre de 2016

Reunió del Consell Comunal amb motiu dels Dies Internacionals de la Ciutat Educadora i dels drets dels infants. A la sessió, es va fer públic el Manifest de les Ciutats Educadores. L'esdeveniment va formar part del programa d'activitats "Bolonya: una ciutat per als nens. 40 + 1 dret per a cada un de nosaltres = 41 drets per a tothom".

Chaves

30 de novembre de 2016

La celebració del Dia Internacional va tenir Lloc a l'Auditori del Centre Cultural de Chaves on també va haver un concert del músic Valter Lobo.

Funchal

30 de novembre de 2016

Funchal va organitzar una mostra sobre el projecte "Funchal Ciutat Educadora". Es va celebrar també una audiència pública sobre el Projecte Educatiu Local.

Silves

30 de novembre de 2016

El programa d'activitat va incloure mostres, actuacions, conferències, activitats esportives, concerts, etc.

Fundão

30 de novembre de 2016

Els actes de celebració del Dia Internacional Fundão va comptar amb actes com la presentació d’un llibre i d’un joc a càrrec dels alumnes del projecte "Descobriment de les 4 Ciutats" així com la presentació i posada en marxa de “l’Acadèmia del codi júnior”.

Gondomar

30 de novembre de 2016

En el marc de la celebració del Dia Internacional, és va inaugurar una sala d'aprenentatge interactiu i es va presentar el programa "+ Èxit escolar".

Guarda

30 de novembre de 2016

A Guarda és van organitzar activitats de divulgació del mètode i coneixement científic, concerts, sessions d’aquagym, aules de karate sènior, visites guiades a museus, etc.

Lagoa

30 de novembre de 2016

Les celebracions van començar a Lagoa amb la pintura d'un mur inspirada en la construcció de "Lagoa Ciutat Educadora" i continuaren amb la presentació d’un llibre i la realització de visites guiades a diversos museus locals.

Loures

30 de novembre de 2016

En aquesta ciutat, es va dur a terme una lectura del Manifest de les Ciutats Educadores, una actuació de l'alumnat participant d'un projecte musical i una sessió de ioga.

Odemira

30 de novembre de 2016

La Biblioteca Municipal d'Odemira va acollir Sobre el Projecte Reflexió Odemira Ciutat en el qual van participar Educadora Representants Polítics i Tècnics dels departaments Diferents nuclis urbans i la Ciutat.

Póvoa de Lanhoso

30 de novembre de 2016

L'Ajuntament va organitzar tot tipus d'activitats: la formació d'una cadena humana, un mur de missatges sobre la Ciutat Educadora, activitats d'esport i lleure intergeneracional, etc.

San Bartolomé de la Tirajana

30 de novembre de 2016

Presentació de la Guia Municipal d'Activitats Educatives als centres educatius.

Valongo

30 de novembre de 2016

La ciutat va acollir un seminari sobre Educació i ciutadania i la cerimònia de Lliurament dels Premis d’Excel•lència escolar.

Vila Franca de Xira

30 de novembre de 2016

El Programa de Vila Franca de Xira va incloure una sessió d'aquagym, visites guiades a varis museus, accions d’animació a la lectura, una visita a l'oficina educativa, la lectura de poemes dramatitzats, el diàleg amb l'autora Ana Paula Figuera, etc.

Vila Real

30 de novembre de 2016

A Vila Real es va preparar un programa amb tot tipus d’activitats: la lectura del Manifest de Ciutats Educadores, la presentació d'un documental del projecte Vila Real Ciutat Educadora, la deixada anar de globus, una gala solidària, etc.

Vila Nova de Famalicão

30 de novembre de 2016

Les escoles de Vila Nova de Famalicão van preparar murals i arbres de la Ciutat Educadora amb l’objectiu de divulgar el concepte als centres Escolars. També és van organitzar activitats com a ara actuacions teatrals, exposicions, etc.

Albacete

30 de novembre de 2016

Al cinema municipal d'Albacete es va presentar una pel·lícula. Al final de l'acte, es va llegir el Manifest de Ciutats Educadores.

Castelfiorentino

30 de novembre de 2016

El municipi florentí va organitzar una cerimònia al Centre per a la Infància, l'Adolescència i la Familia.

Matosinhos

30 de novembre de 2016

Matosinhos va preparar activitats per a gent de totes les edats. Les activitats van començar amb una lectura del Manifest de les Ciutats Educadores a càrrec d'alumnes d'educació primària i va continuar amb vàries conferències sobre la relació entre la lectura, l'emprenedoria i les Ciutats Educadores i finalment una actuació musical.

Saragossa

30 de novembre de 2016

La capital aragonesa va preparar un programa que incloure activitats dirigides al públic escolar, una reunió de presentació del concepte de Ciutat Educadora a municipis aragonesos, una conferència per al públic en general, la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores i l'entrega dels Premis Exducere.

Pergamino

30 de novembre de 2016

La Taula Local de Ciutats Educadores de Pergamino va realitzar conjuntament un mural commemoratiu en un espai cèntric de la ciutat. L'activitat va ser acompanyada de diverses actuacions musicals i artístiques. Paral·lelament, l'Alcalde de Pergamino va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores. Les setmanes prèvies a l'esdeveniment, hi van haver altres activitats complementàries com ara la celebració de l'Aniversari 121 de Pergamino, el Dia de la Família, la Fira del llibre o la iniciativa Arte con Causa.

Caguas

30 de novembre de 2016

La ciutat porto-riquenya va organitzar un acte on es va fer lectura del Manifest de les Ciutats Educadores i es va signar un Pacte Local amb les institucions educatives, la qual cosa va reafirmar el compromís de l'Administració local i de les entitats de la societat civil a favor de l'educació.

Frontignan

30 de novembre de 2016

Frontignan va organitzar una lectura i signatura pública del Manifest de les Ciutats Educadores. Simultàniament, va tenir lloc la presentació d'un llibre sobre el Centre sociocultural Les Mouettes amb motiu del 70è aniversari d'un espai creat per acollir nens víctimes de la guerra i a familiars de deportats i, actualment, està destinat a l'oci de la infància .

Ontinyent

30 de novembre de 2016

Lectura al Ple Municipal del Manifest de les Ciutats Educadores. Igualment, al campus de la Universitat de València d’Ontinyent va tenir lloc un diàleg sobre "Finlàndia-Itàlia: dos països, dos models d'escola".

Sorocaba

30 de novembre de 2016

El Parc Tecnològic de Sorocaba va acollir el 30 de novembre una reunió sobre la "Importància de les Ciutats Educadores en el context regional" en la qual hi participaren els 27 alcaldes de la regió metropolitana de Sorocaba, professorat de la Xarxa Municipal d'Educació i representants del món universitari. L'acte va comptar amb una sessió d'obertura a càrrec de l’Alcalde de Sorocaba, una conferència del Secretari d'Educació local i la presentació d'experiències de tres ciutats.

Rosario

30 de noviembre de 2016

Los actos del Día Internacional de la Ciudad Educadora en Rosario se concentrarán en el Centro Cultural Fontanarrosa. Entre otros actos, habrá una feria de proyectos de diferentes áreas de la Municipalidad, la presentación del libro "Responsabilidad Social en acción. El ejemplo de los Emprendedores Sociales” a cargo del Dr. Bernardo Kliksberg, un concierto de una banda juvenil y una muestra de teatro inclusivo. El acto contará con la presencia de la Intendenta de Rosario quien leerá el Manifiesto de las Ciudades Educadoras.

Documentos

Paços de Ferreira

30 de novembre de 2016

Paços de Ferreira va organitzar dues conferències el Dia 30: "Educació a Paços de Ferreira" i "La construcció local de l'educació - Projecte Educatiu Local". Al llarg del mes de novembre, la signatura del correu electrònic dels treballadors del municipi va fer referència al moviment de les Ciutats Educadores. El Dia Internacional també es va publicitar a les xarxes socials.

Rivas Vaciamadrid

30 de novembre de 2016

Lectura i aprovació del Manifest de les Ciutats Educadores al Ple Municipal.

General Alvear

30 de novembre de 2016

La celebració del Dia Internacional a General Alvear es va concentrar a la Plaça Departamental on hi haver activitats de conscienciació de les barreres amb què es troben els discapacitats, de prevenció de la violència de gènere, de promoció del consum saludable, activitats per a la gent gran, etc. En un acte oficial posterior, l'Alcalde de General Alvear va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores.

Porto

30 de novembre de 2016

Porto va preparar un programa de visites del alumnes dels centres escolars de primària i secundària a diversos projectes, centres i equipaments municipals. Així els alumnes van poder visitar el Centre Interdisciplinar d’Investigació Marina i mediambiental, el programa Aules sense fronteres, el projecte Ciutadà protegit, activitats de promoció del coneixement artístic i científic, de promoció de la lectura, etc.

Granollers

30 de novembre de 2016

El programa de Granollers va incloure la sessió inaugural de cicle "Cinema i Ciutat Educadora", una exposició fotogràfica de projectes educadors de la ciutat, la presentació d'una col·lecció de cromos amb fotos històriques de la ciutat, un espai de trobada en el qual els ciutadans podran explicar les seves vivències educatives i educadores, la lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores, la presentació de la 14a edició de la BECA Maria Gaja per a projectes educatius amb valors cívics i el debat sobre Cultura i Educació entre el professor de la UAB Nicolás Barbieri i la filòsofa Lali Bosch.

Argamasilla de Calatrava

30 de novembre de 2016

La jornada va començar amb la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores a càrrec de l'Alcaldessa d'Argamasilla de Calatrava. Seguidament, va tenir lloc la trobada intergeneracional entre dones "Compartint Temps", una sessió de contacontes en els centres escolars de la ciutat, el projecte d'educació cultural i de preservació de patrimoni "Adopta un monument", una ruta teatralitzada al voltant del patrimoni d’Argamasilla, una trobada entre persones grans i nens, una activitat de participació dels joves en el disseny de la ciutat, accions de sensibilització sobre l'esport adaptat per a persones amb discapacitat i sobre la diversitat. Va Tancar la jornada un acte de reconeixement a la comunitat educativa.

Documentos

San Francisco

30 de novembre de 2016

Conjuntament amb General Alvear, la ciutat va organitzar un esdeveniment de difusió de les activitats educatives que duen a terme els diferents departaments i àrees municipals així com de les diferents entitats educatives locals. Així, es va organitzar una Fira, un espai expositiu dels centres educatius, actuacions musicals i artístiques, mostres d'esports, d'educació ambiental, d’educació per a la salut, educació viària, educació sexual, etc.

Mutxamel

30 de novembre de 2016

L'Alcalde de Mutxamel va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores en un acte celebrat a l’entrada de l'Ajuntament amb la presència dels regidors, representants dels diferents grups polítics, centres educatius i entitats de la societat civil. Seguidament, representants de l'alumnat van presentar el treball que fan als centres educatius de la ciutat sobre els principis de la Carta de Ciutats Educadores. Altres activitats de la jornada van ser una presentació de la trajectòria de Mutxamel com a Ciutat Educadora i una actuació dels alumnes/as del Conservatori.

Évora

30 de novembre de 2016

Durant el quart trimestre de 2016, va itinerar per les principals places de la ciutat una exposició que exposa la contribució d'entitats socials, educatives, culturals i esportives en la construcció d'una Ciutat Educadora. Pel dia 30 de novembre, la ciutat d'Évora va programar un seminari en què es va debatre sobre els tres pilars necessaris per a la construcció d'una Ciutat Educadora. Durant el mes de desembre es va organitzar un circuit de visites a institucions i equipaments per tal d'afavorir un millor coneixement mutu de les institucions. Per últim, la ciutat va organitzar el mes de maig de 2017 una caminada de la familia educadora.

Torres Novas

30 de novembre de 2016

Torres Novas va celebrar el seu 10 aniversari com a Ciutat Educadora amb activitats com ara la plantació de pins (en el marc de la Setmana portuguesa de la reforestació), un taller de sensibilització ecològic al riu Almonda, una visita guiada a l'exposició Estreia, la presentació del programa local sobre la Ciutat amiga de la infància i la projecció de la pel·lícula "O tots o cap".

Paredes

30 de novembre de 2016

Paredes va preparar un programa amb activitats per a públic de totes les edats en diversos llocs del municipi. Entre les activitats va destacar la creació d'un logotip humà que va reproduir la mà identificativa del moviment de les Ciutats Educadores.

Avilés

30 de novembre de 2016

L'Alcaldessa d'Avilés va donar inici al programa amb la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores a l'Escola Infantil la Toba. Seguidament, amb la participació de les educadores, famílies i alumnat de l'escola es va fer un passeig simbòlic per Avilés per espais i monuments representatius de la ciutat, utilitzant materials reciclats. La jornada va comptar també amb altres activitats de sensibilització com ara la projecció d'un vídeo del projecte "Som responsables" i una visita a l'hort escolar.

Burjassot

30 de novembre de 2016

Burjassot va fer coincidir la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb la sessió d'investidura del Ple Infantil; una proposta de participació i conscienciació ciutadana, a través de la qual es pretén crear un espai de decisió real per part de la infància, amb iniciatives i propostes per al municipi. A l'activitat hi participaren centres escolars, associacions, falles i equips esportius. L'activitat es va realitzar al Saló de Plens de l'Ajuntament i va ser retransmesa en directe al carrer. En acabar l'acte, l'alcalde de Burjassot va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores i es van realitzar activitats d'animació al carrer.

Sant Just Desvern

30 de novembre de 2016

Sant Just Desvern va preparar conjuntament amb diverses entitats de la societat civil i centres educatius un programa que contemplava activitats com ara la lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores, intervencions de l'alumnat de l'Institut local, actuacions dels alumnes dels tallers de música, jocs infantils, la construcció en xarxa de la ciutat, etc.

Terrassa

30 de novembre de 2016

Les activitats del Dia Internacional van començar a Terrassa amb una reunió de la Xarxa d'entitats TerrassaEduca. A continuació, hi va haver un acte institucional obert a la ciutadania que va comptar amb una conferència sobre el concepte de Ciutat Educadora a càrrec del filòsof i exconseller de la Generalitat, Sr. Joan Manel del Pozo, la lectura del Manifest de les Ciutats Educadores a càrrec de representants de la Xarxa TerrassaEduca i un discurs de cloenda a càrrec de l'Alcalde de Terrassa.

Santo André

30 de novembre de 2016

L'Ajuntament de Santo André va acollir una Audiència pública per debatre amb representants de les diferents àrees municipals i de les entitats de la societat civil els eixos d'acció per a la planificació de polítiques efectives de Ciutat Educadora. Paral·lelament, un grup de nens i nenes van treballar la Carta de Ciutats Educadores amb vista a elaborar propostes que afavoreixin la construcció d'una ciutat més educadora per a tota la comunitat. Les propostes van servir per redactar un document de compromís entre els nens i el govern de la ciutat.

Belo Horizonte

30 de novembre de 2016

Belo Horizonte va celebrar el Dia Internacional amb un acte conjunt organitzat per l'Ajuntament Municipal i la comunitat Global Shapers, una iniciativa del Fòrum Econòmic Mundial de joves líders que busquen solucions i projectes per a temes i reptes d’àmbit local i global. L'esdeveniment va consistir en un debat en el qual representants del sector públic, del sector privat i del tercer sector van abordar quin rol poden dur a terme en la construcció d’una Ciutat Educadora.

Cascais

30 de novembre de 2016

Cascais va preparar una jornada del Dia internacional de la Ciutat Educadora amb activitats per a totes les franges d'edat i en tot tipus d'espais i moments. Així, els infants de Cascais treballaren el concepte de Ciutat Educadora i van redactar un Manifest local de la Infància que es va presentar en una cerimònia posterior. Alhora, es van col·locar murals en punts estratègics de diferents barris de la ciutat perquè els ciutadans podessin explicar què és per a ells una Ciutat Educadora. Alhora, diverses àrees i centres municipals (escoles bressol, centres de dia) i altres actors locals mostraren el seu treball educatiu. Finalment, l’alcalde de Cascais va fer una lectura pública del Manifest de les Ciutats Educadores.

Palafrugell

30 de novembre de 2016

A Palafrugell la celebració del Dia Internacional va coincidir amb el 10è aniversari del Centre Municipal d'Educació de Palafrugell. Per aquesta raó, es va organitzar una jornada de portes obertes del Centre, es va presentar un audiovisual dels 10 anys de l'equipament i una xocolatada. A banda, es va organitzar també una volada de globus.

Amadora

30 de novembre de 2016

Amadora va preparar un programa amb tot tipus d’activitats como ara una Trobada centrada en els “Reptes en l’Educació de persones adultes, una sessió plenària de l’Ajuntament on es va donar a conèixer i s’aprovà el Manifest de les Ciutats Educadores, tallers de promoció de la lectura, demostracions de practiques esportives com ara el judo, activitats d’aprenentatge de capacitats tecnològiques en els centres escolars, una actuació musical dels alumnes del projecte Orquestra Generação, un taller de pintura de grafitis, etc.

Cieza

1 de desembre de 2016

En l'acte, es va llegir el Manifest de les Ciutats Educadores. Així mateix, l'Alcalde i la Regidora d'educació de Cieza van presentar el projecte de Cieza Ciutat Educadora. Posteriorment, l'Alcalde de Granollers, ciutat membre del Comitè Executiu de l'AICE, va exposar les línies de treball educadores que implementa la ciutat. En el marc de l'acte, es va fer un reconeixement a la Xarxa Infància Cieza. Per la seva banda, els membres del Consell de la Infància van llegir un Manifest propi. La jornada va cloure amb una actuació de l'alumnat de l'Escola de Música local.

València

1 de desembre de 2016

L'1 de desembre València va acollir una Trobada de les ciutats membres de la Comunitat Valenciana. L'acte va començar amb una benvinguda a les delegacions seguit d'un diàleg al voltant del tema "Per un model de Ciutat Educadora", una sessió de debat dels càrrecs polítics i tècnics sobre la situació actual i elaboració de propostes i una sessió final de conclusions i d'establiment de compromisos.

Vitória

1 de desembre de 2016

En el marc de les celebracions de la Jornada Internacional, l'Ajuntament de Vitória va acollir una Conferència Municipal sobre Vitoria Ciutat Educadora. L'esdeveniment va comptar, entre d'altres intervencions, amb una presentació de la contribució de Paulo Freire al desenvolupament conceptual de la Ciutat Educadora.

Espoo

3 de desembre de 2016

Espoo (Finlàndia) va organitzar un acte d'entrega del Premi Ciutats Educadores a la comunitat del Centre Opinmäki, experiència guanyadora de la 1a edició del Premi.

Ponta Delgada

5 de desembre de 2016

En el marc de les celebracions del Dia Internacional, el President de Ponta Delgada va signar protocols de suport a biblioteques de diferents centres escolars de la ciutat.

Anadia

14 de novembre de 2016

El projecte educatiu d'Anadia i els Valors de la Carta de Ciutats Educadores es van difondre en el marc del Lliurament d'un Premi Escolar i A Una actuació teatral.