## The 10<sup>th</sup> IAEC AP Meeting Schedule

• First day (October 6<sup>th</sup>)

Time			
From	То	Period	Contents
13:00	14:00	60min	Registration
14:00	14:20	20min	Celebration Performance (String quartet)
14:20	14:50	30min	<ul> <li>[Opening Ceremony]</li> <li>MC : Announcer Jeong-Ok Sim</li> <li>Introducing guests</li> <li>Opening speech (Mayor of Changwon)</li> <li>Welcome speech (Mayor of Andong, President of the City Council)</li> <li>Congratulatory messages         <ul> <li>Marina Canals Ramoneda (General Secretary of IAEC) via ZOOM (Online)</li> <li>Governor of North Gyeongsang Province</li> <li>President of Korean Association of Lifelong Learning Cities</li> </ul> </li> <li>Commemorative ceremony for the new member cities of IAEC         <ul> <li>Changwon city presents a commemorative tablet of IAEC membership to Gyeongju city</li> </ul> </li> </ul>
14:50	15:40	50min	<ul> <li>[Keynote Speech]</li> <li>Networking Strategies for Recovery of Cities and Learning in the Post-COVID 19 Era</li> <li>Hee Soo Lee (Professor of the Department of Education at Chung ang Univ.)</li> </ul>
15:40	16:00	20min	Tea Time
16:00	17:00	60min	<ul> <li>Mayors' Roundtable Discussion         MC: Prof. Woo-Tak Jeong         <ul> <li>Opinion proposals for equality in education by city</li> </ul> </li> <li>MOU Signing Ceremony         <ul> <li>Andong city with Korean Association of Lifelong Learning Cities, National Institute for Lifelong Education, and Korean National Commission for UNESCO</li> </ul> </li> </ul>
17:00	17:20	20min	Tea Time

	18:30	70min	[Presentations of cities' experiences (3 cases)]
17:20			Okayama (Japan)
			- A Whole-City Approach to Education for Sustainable
			Development(ESD)
			Jincheon (Korea)
			- Lifelong Learning Governance in Jincheon
			Buenos Aires (Argentina)
			- Senior Knowledge Project
18:30	20:30	120min	Welcome Banquet
16:30			MC : Announcer Jeong-Ok Sim

## • Second day (October 7<sup>th</sup>)

Time			Contents
From	То	Period	Contents
10:00	10:50	50min	[Plenary Lecture]  MC: Announcer Jeong-Ok Sim  Lifelong Learning for the MZ generation(people in their 20s and 30s)  Dae Jung Kang (President of National Institute for Lifelong Education)
10:50	11:30	40min	Presentations of cities' experiences (2 cases)  MC: Prof. Nam-Seon Kim  Gunsan Growing with citizens, a lifelong learning city, Gunsan  Gumi Beyond 'Untact(Non-Contact)', Toward 'Local-Tact' Expansion of roles of Village Lifelong Education Leader
11:30	12:00	30min	<ul> <li>[General Discussion]</li> <li>Manager Man-Hee Kim, National Institute for Lifelong Education</li> <li>Team Manager Bo-Gang Hong, Korean National Commission for UNESCO</li> <li>Secretary General Yoo-Mi Kim, Korean Association of Lifelong Learning Cities</li> <li>Team Manager Jae-Kyeong Jin, Andong city</li> </ul>
12:00	12:30	30min	[Closing Ceremony] • Introducing about IAEC (IAEC, Changwon)

_